kurumsaliletisim@bayburt.edu.tr +90 (458) 211 11 54-57

Yurtdışı Bağlantılar ve Öğrenci Değişim Programları

Üniversitemizde Farabi, Mevlana ve Erasmus+ Programları uygulanmaktadır.

Farabi Değişim Programı

Kısaca “Farabi Değişim Programı” olarak adlandırılan Yükseköğretim Kurumları Arasında Öğrenci ve Öğretim Üyesi Değişim Programı ,üniversite ve yüksek teknoloji enstitüleri bünyesinde ön lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim-öğretim yapan yükseköğretim kurumları arasında öğrenci değişimi programıdır. Farabi Değişim Programı, öğrencilerinin bir veya iki yarıyıl süresince kendi kurumlarının dışında bir yükseköğretim kurumunda eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmelerini amaçlamaktadır. Farabi Değişim Programına katılan öğrencilere karşılıksız burs ödemesi yapılmaktadır.

Mevlana Değişim Programı

Mevlana Değişim Programı, Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni vizyonu çerçevesinde yurt içinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurt dışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci değişimini mümkün kılmaktadır. Mevlana Değişim Programı kapsamında öğrenci değişimine , Türkiye’deki bütün yükseköğretim kurumlarında (Mevlana Değişim Programı Protokolü imzalanmış olan yükseköğretim kurumlarında) örgün öğretim programlarına kayıtlı öğrenciler katılabilirler.

Erasmus+ Programı

Erasmus KA103 programıyla öğrenciler program ülkelerinde Erasmus hareketliliği yapıp Avrupa’da bir ülkede eğitim alma ya da staj yapma fırsatı bulurken farklı kültürlerle iç içe olabilirler ve kendi külterlerini uluslararası bir ortamda paylaşabilirler.Öğrencide aranan şartlar Örgün öğretime devam eden öğrenci olmak, istenilen not ortalaması ve yabancı dil yeterliliğine sahip olmak ile sınırlıdır.